Vašek Kříž - UWF

úvod » články » 3x s Barakudou

3x s Barakudou

Letošní zima, ať je jaká chce, není chudá na barakudí aktivity. A tak jsem měl příležitost 3x vyrazit na jejich akci. První byla předváděčka heatingu, vyhřívacího systému firmy SANTI pro partu libereckých profesních potápěčů kolem Petra Fatky. Celé se to odehrávalo na Rumchalpě, kde je pro podobnou příležitost uprostřed zimy skvělé zázemí. I když zdejší saunu nikdo nevyužil. Zato vyhřívané vesty a rukavice byly v permanenci. A myslím si, že Liberečáci byli spokojení. Posuďte sami z přiložených obrázků. My byli s Filipem spokojení ještě víc po následné konzumaci skvělého oběda v restauraci U Červinků.

Další akce stejného zaměření se konala na slapské přehradě, na Rabyni, na chatě Jirky Lukeše, potažmo Jirky Jarkovského z pražské Aley. Heating SANTI tam ovšem přivezli Filip s Davidem z Barakudy, jak jinak. Tentokrát však zájemci pocházeli z okruhu příznivců klubu a absolventů barakudího výcviku. A zase lezli do vody dráty prolezlí potápěči a z vody se vraceli po drahné době téměř spocení. Nebo navlhlí? Těžko soudit, ale tvářili se spokojeně.

Do třetice jsem se zajel s barakudí partou podívat do království Zdenka Zrůsta na slavný západočeský Lomeček, proslavený ochočenými obřími jesetery a ponořenou podvodní pozorovatelnou. A zase, dráty a akumulátory ověšení potápníci kráčeli nadšeně do vody, tentokrát navíc za naprosto skvělého počasí. A nebyli to jenom kluci a holky z Barakudy, akce se zúčastnila také spřátelená skupina z pražského klubu Kapr Divers kolem Petra Slezáka a z plzeňského klubu…... Lomeček nikdy nezklame, tam je dobře. Jen voda mohla být kapánek čistší, ale co byste chtěli při letošní nevyzpytatelné zimě…

  • Jít na galerii ->

    Heating SANTI na Lomečku

  • Jít na galerii ->

    Rabyně

  • Jít na galerii ->

    Ťapka v hlavní roli

COPYRIGH

Všechny fotografie a články v této internetové prezentaci jsou zatíženy autorským právem ve prospěch Václava Kříže. Nic, co je zde prezentováno, nesmí být reprodukováno, tištěno, publikováno nebo jinak dále distribuováno bez písemného souhlasu autora. Povolení pro využití materiálů je možné získat na vckriz@seznam.cz.