Vašek Kříž - UWF

úvod » články » Jako blesk do čisté vody

Jako blesk do čisté vody

Už je toho v poslední době nějak moc. Jak se říká, kácí v našem lese. Dobře, je to zákon přírody, dochází k obměně generací. Ale proč do toho přichází i ti, kteří mají do důchodu daleko a nebo určitě ještě pár let? Jako když blesk udeří do čisté vody, přišla z chorvatského Pagu zpráva, že na věčnost tam odešel potápěčský a speleologický guru Dan Hutňan.

Cituji ze stránky www.speleoaquanaut.cz

"Dan se po běžném ponoru ze člunu (36 min/45 m 10 minut bottom time) vynořil na hladinu a asi 5 minut s ostatními účastníky ponoru hovořil na hladině bez jakéhokoliv náznaku problému. Po odstrojení a výstupu do člunu došlo u Dana ke ztrátě vědomí, byl vytažen do člunu a byla mu poskytnuta první pomoc. Byl převezen do mariny Stara Novalja, následně sanitkou do zadarské nemocnice a po stabilizaci vrtulníkem do barokomory v Rijece. Přes veškerou poskytnutou pomoc po transportu zemřel. Profil ponoru a fakt, že podobný ponor absolvovali i další tři potápěči se stejným vybavením nenaznačuje, že by došlo k selhání techniky či chybě při ponoru. Možné příčiny úmrtí se snažíme ve spolupráci s lékaři a odborníky na potápěčskou medicínu objasnit."

Martin Hutňan

Tolik strohá zpráva na stránkách domovské organizace.

Dane, budeš nám moc chybět. RIP

COPYRIGH

Všechny fotografie a články v této internetové prezentaci jsou zatíženy autorským právem ve prospěch Václava Kříže. Nic, co je zde prezentováno, nesmí být reprodukováno, tištěno, publikováno nebo jinak dále distribuováno bez písemného souhlasu autora. Povolení pro využití materiálů je možné získat na vckriz@seznam.cz.